Krebs ist auch bei Kindern auf dem Vormarsch.


http://www.amazon.de/Foods-That-Fight-Cancer-Preventing/dp/0771011350

Deshalb ist der Grund der „überalternden“ Bevölkerung nur ein Teil der Wahrheit.


Dr. David Servan Schreiber:

Drei Faktoren haben in den vergangenen 50 Jahren unsere Umwelt nachhaltig verändert:

1. Der Anteil von raffiniertem Zuckern in unserer Ernährung hat stark zugenommen.

2. Neue landwirtschaftliche Methoden im Anbau und in der Tierhaltung wirken sich auf unsere Lebensmittel aus.

3. Wir haben Kontakt mit zahlreichen Chemikalien die es vor 1940 noch nicht gab.

Wer weiß schon genau….. was in seinem Shampoo oder Body-Lotion oder Duschgel GENAU drin ist?

Auf fast jeder Shampoo-Flasche befindet sich auf der Rückseite eine endlos lange Liste ultra kleingedruckter Chemikalien von denen kein Durschnittsbürger JEMALS IRGENDWAS in Funk und Fernsehen erfahren hat.

Wenn man Dr. David Servan Schreiber glauben schenken darf, hat der Mensch über die letzten 100 Jahre 100.000 Chemikalien in die Natur eingebracht und VORHER (!!!) kaum eine dieser Chemikalien auf unerwünschte krankmachende Nebenwirkungen getestet.

Es wurden nur 900 Chemikalien getestet von welchen in c.a. 10% der Fälle Krebserregende/Krebs fördernde Eigenschaften nachgewiesen werden konnten.

Aufgrund des enormen Aufwandes von langzeittests wurden viele Chemikalien nicht ausführlich genug getestet und stehen in (unbewiesenen) Verdacht Krebs zu begünstigen.

Rechnet man die 10% hoch auf die 100.000 Chemikalien, sind vermutlich 10.000 Chemikalien in der Umwelt, vielen von ihnen sind wir tag täglich ausgesetzt und nur von 1% dieser 10.000 wissen wir (oder auch nicht), dass Sie nachweißlich krebserregend sind.

D.h. es sind noch 9.000 Chemikalien übrig….. die vermutlich ebenfalls krebserregend sind DIE ABER KEIN CHEMIE-KONZERN JEMALS GETESTET HAT.

Nur ein sehr geldgieriger Mensch kann so hirnlos sein und Chemikalien produzieren und in die Natur einbringen ohne deren LANGZEIT Folgen jemals zu untersuchen.

Ich bin auf die  http://www.panna.org/ Website gestoßen über das Buch von Dr. David Servan Schreiber „Das Anti Krebs Buch“ es enthält eine Liste von Dingen die man „weitgehend meiden“ sollte und durch welche Dinge die gefährlichen Stoffe/Nahrungsmittel ersetzt werden können.

„Weitgehend meiden“ sollte man Kosmetika, Lotionen, Shampoos, Haartönungen, Haarfestiger und Nagellack, Sonnenschutzmittel die Östrogene oder Plazentahormone (häufig in Haarprodukten für den Afro-Look) oder Parabene oder Phthalate (Weichmacher) enthalten.

Umbedingt meiden sollte man: DBP (Dibutylphthalat) DEHP (Diethylhexylphthalat)
Parabene die man umbedingt meiden sollte: Methylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben…..

WENN IHNEN IHR LEBEN LIEB IST, BITTE DREHEN SIE IHRE SHAMPOO FLASCHE UM UND SUCHEN SIE OB IRGENDWELCHE PARABEN ODER PHTHALATE ENTHALTEN SIND UND MACHEN SIE IHRE FAMILIE / KINDER / FREUNDE DARAUF AUFMERKSAM.


Karl Tupper, PANNA, 415-981-6205, ext 314

Kristin Schafer, PANNA, 408-836-8189 (cell)

End game for endosulfan

Environmental health and farmworker groups celebrate U.S.

phaseout of persistent pesticide

Today Pesticide Action Network North America (PANNA) and partners around the world are rejoicing over U.S. EPA’s announcement of the end of endosulfan, an antiquated, highly toxic insecticide. The pesticide has been linked to autism, birth defects, and delayed puberty in humans.

“This decision is a long overdue victory for the farmworkers who have worked with this poison, the families that live near fields where it’s sprayed, and the Indigenous communities in the Arctic who are exposed to it in their traditional foods,” said Karl Tupper, Staff Scientist with PANNA. “Our work has finally paid off.”

PANNA and allies have campaigned for a ban on endosulfan for years, collecting tens of thousands of signatures on petitions to EPA, filing legal petitions, submitting detailed comment letters, and challenging in federal court the agency’s 2002 decision to reregister endosulfan.

Citing concerns over human health and environmental degradation, EPA is negotiating an agreement from its manufacturer, Makhteshim Agan North America, to voluntary remove endosulfan products from the market.

“The end of endosulfan cannot come soon enough for farmworkers,” says Jeannie Economos, Pesticide Safety and Environmental Health Project Coordinator with the Farmworker Association of Florida. “The health of farmworkers should have raised red flags on the impacts of this pesticide many years ago. Soil and water studies in and around the Everglades indicate that endosulfan is also of serious concern to wildlife.”

Today’s announcement is expected to have reverberations outside the U.S. as well. Already banned in more than 60 countries around the world, including Thailand, Sri Lanka, several African countries and all 27 members of European Union, a global ban on endosulfan is currently being pursued under the Stockholm Convention on Persistent Organic Pollutants, a UN treaty.

“The U.S. EPA is taking the lead in the right direction with its decision to phase out endosulfan,” says Sarojeni V. Rengam of Pesticide Action Network Asia and the Pacific. “We hope this decision will increase momentum towards a worldwide ban that is effectively implemented by governments. The unhealthy legacy of this acutely toxic chemical has been felt for decades by farmers and rural communities in Asia and throughout the world. It is time for endosulfan to go.”

Pamela Miller, Executive Director of Alaska Community Action on Toxics, agrees. “Endosulfan has become one of the most ubiquitous organochlorine pesticides in the Arctic, contaminating the traditional foods of Arctic Indigenous peoples, including fish, seabird eggs, and marine mammals. This is a serious public health and human rights issue. Unless it is phased out globally, levels are likely to increase with climate warming in the Arctic. We hope that the U.S. phase out will help advance a global ban.”

The Stockholm Convention outlaws toxic chemicals that—like PCBs and DDT—persist in the environment, bioaccumulate in food chains, and are transported across international boundaries on the wind and in ocean currents. India and China have been the most vocal opponents to adding endosulfan to the treaty, and have pointed to its continued use in the U.S. as evidence that it must not be harmful.

According to Tupper, who participates in the Convention’s negotiations, “Today’s announcement takes away one the most powerful talking points of those few countries that are determined to stop a global ban.”

Jayakumar Chelaton, Director of the Indian NGO Thanal, said, “We expect that India will be encouraged to act after hearing the  decisions of the U.S. EPA to protect health and the environment, since Indian law makers have been referring to U.S. provisions when framing the Indian law. This is now the opportunity for all to stay ahead in saving the world and making it toxic free. “

Available for interviews:

Karl Tupper, Staff Scientist, Pesticide Action Network North America. (415) 981-6205, ext 314, karl@panna.org

Pamela Miller, Executive Director, Alaska Community Action on Toxics, (907) 222-7714, pkmiller@akaction.net

Jeanne Economos, Pesticide Safety and Environmental Health Project Coordinator, Farmworker Association of Florida, (407) 886-5151, farmworkerassoc@aol.com

Resources:

PANNA resource page on endosulfan:

http://www.panna.org/campaigns/endosulfan

EPA information on endosulfan cancellation: http://www.epa.gov/pesticides/reregistration/endosulfan/endosulfan-cancl-fs.html

ps.: seit ich mir fast täglich (wenn sich die möglichkeit ergibt) einen Wildkräuter-Smoothei zuführe (seit c.a. 3-4 Wochen) ist meine VERDAUUNG um einiges besser geworden. Ich brauche weniger Klopapier (weniger klebrigen stuhl).

Dieses Problem hatte ich die letzten Jahre.

Ich kann um 8.00 aufstehen und bis 18.00 nichts essen. Und mein Körper sagt sich „hm…… ich habe zwar keine Kolenhydrate aber genug andere Nährstoffe… nicht so schlimm“ d.h. wildkräuter smoothies helfen sogar beim abnehmen! Weil sie das hungergefühl zügeln.

mägges adeeeeee……….

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